Eksamens tid!

Første eksamen på den sjove side af katederet! Vi har nu brugt den sidste uges tid på at skrive eksamensspørgsmål ind, og i dag har vi så taget hul på den første af mange eksamener. Selvom vi nok ville være i stand til at besvare de fleste spørgsmål er det alligevel fedt at opleve at være til eksamen uden svedeture. Eksamensperioden her i Patnitala strækker sig over 17 dage med eksamen hver anden dag, så lærerne har tid til at rette og slappe af. Men det fik vi hurtigt forpurret, og nu hedder det i stedet intensiv pc- og engelsktræning. Vi vil specifikt undervise i udtale, forholdsord, interview og general samtale gennem leg, musik og drama.

 Vi er virkeligt indstillet på at give den et spark her i vores sidste måned i Bangladesh. Mangoerne er nu store og grønne og om 14 dage bliver det nordlige Bangladesh til et sandt mango-mekka. I sidste uge svedte vi under den ubarmhjertige bengalske sol, men i de sidste par dage har vi fået glæde af en ”mini cyklon” som dagligt losser hagl og regn ned over os. Dette har fået temperaturerne til at falde markant, og nu har danskerne det godt i temperaturer, der svarer til en dansk-sommer.

I den forløbende uge har vi også haft besøg af Paula en ny finsk missionær her i Bangladesh, som skal være hernede i 4 år. Vi havde en hyggelig eftermiddag, hvor vi for en gangs skyld nød at føle os rutinerede omkring det bengalske-køkken og livet hernede. Paula er en hyggelig dame, og det er altid hyggeligt at snakke med europæere med samme oplevelser og erfaringer her fra Bangladesh.

Udover vores opgaver på skolen er vi også godt i gang med ”privatundervisning” af vores madmor og bengalske ven Didi (Moni’s søster). Det er rart at kunne hjælpe lidt mere bredt og vi har nogle hyggelige timer med te, snacks og engelsk. Denne undervisning er dog ikke ren velgørenhed, da der unægtelig er en bagtanke ved at lære vores madmor engelsk, vi bliver nemlig hermed i stand til at forklare hvilket mad vi foretrækker;). Apropos bengalsk mad så er Kirstine begyndt at lære lidt af hemmeligheden bag den bengalske madkunst, så venner og familien kan blive inviteret til en bengalsk middag.

Vi er også begge blevet klippet, hvilket altid er en oplevelse! Morten gik på saloon og fik en total omgang med 2 timers klipning, barbering og massage en herlig oplevelse, og de danske frisører kunne helt sikkert lærer noget af servicen og ikke mindst prisen. Kirstine valgte en om muligt endnu mere lokal løsning og fik vores Aloka til at klippe håret med en tallerken som skabelon.

Vi er glade for hinanden, Bangladesh, vores opgave, vennerne, livet hernede og vores nye frisurer. Vores største bekymring er hvor hurtigt en måned kan gå.

4 Responses to Eksamens tid!

  1. Jette Lykke siger:

    Hej igen.
    det havde været spændende med nogle billeder af det nye hår look. vil jo gerne se lidt af af den bengalske hår mode. Ja I er bekymret over hvor hurtig en mdr. går men I skal vide at vi er nogle der næsten ikke kan vente på at se jer igen. dog glæder jeg mig meget over at I trives dernede og udnytter de muligheder I har der.
    tænker meget på jer. knus mor

  2. Tine Sundgaard siger:

    Hej søde venner..

    Det er spændende at læse om jeres tur og se jeres billeder.. I får jo oplevet en masse skønne ting og det er helt fantastisk.. Jeg glæder mig over at det går godt med jeres tur og jeres forhold..! Jeg tænker meget på jer og ber´ for jer..
    Jeg ville egentlig gerne høre mere fra jer, men jeg ved godt det er svært, så det må jeg leve med..

    Men jeg vil gerne vide hvad I skulle med min adresse??
    I sender vel ikke lige en fyr fra Bangla?? thi hi!!
    Nej så heller en masse mango´er, det faldt jeg helt for i Tanzania.. herhjemme koster de jo 9 kr..

    Ellers vil jeg sige at klipningen lyder meget spændende og det er modigt vil jeg sige..
    Kir, har du fået klippet meget af??

    Jeg savner jer ihvertfald meget..
    Kram fra Tine

  3. June Lund-Hansen siger:

    Hej med jer
    Det lyder som om I har det super hyggeligt og er ved at blive helt lokale … Det er herligt med billederne, man kan næsten ‘føle’ stemningen. Nyd det alt sammen:-)

    Er den bengalske mad a la indisk/pakistansk køkken eller? Hvad spiser I typisk?

    Kærlige hilsner
    June

  4. Edith siger:

    Hej i to søde unge mennesker
    Vi er blevet klogere på hvad det vil sige at blive klippet efter talerken og dermed beroliget:)
    Den står i konfirmation i morgen Storebededag Vi skal fejre Sabastian i missionshuset, desværre måtte vi sige fra til Tobias, det er super ærgeligt.
    Jakob er hjemme for sidste gang inden vi henter ham hjem fra Solgaarden.
    Æbletræerne blomstre og alle krukkerne er plantet til og de syv kyllinger er ved at få fjer.
    Vi glæder os til at se jer igen.
    Kærlige knus fra far og mor

Skriv en kommentar